Budapest gyalogosan


Mindenki másképp közlekedik: egyesek az időre optimalizálnak, mások a kényelemre, és vannak olyanok is, akiknek a közlekedési szokásait egyéb kényszerítő körülmény határozza meg. Például gyengénlátók vagy babakocsit tolnak. A nagyvárosi közösségi közlekedés azonban meghatározott keretek közé szorítja az egyéni igényeket, egyrészt a járművek kötött útvonala, másrészt a gyalogos közlekedés terei révén.

A PEDROUTE (www.pedroute.hu) kísérlet egy olyan nagyvárosi útvonaltervező szolgáltatás kialakítására, mely a közösségi közlekedés keretei között személyreszabott, egyéni igényeket kiszolgáló útvonalat tervez – jelen kísérleti verziójában Budapestre szabva.

A PEDROUTE fejlesztőinek elsődleges célja az volt, hogy a weboldal segítségével a mozgásukban kerekesszékkel vagy más módon korlátozottak részletes útitervet kaphassanak a személyes lehetőségeiknek legjobban megfelelő útvonalról, továbbá a gyengénlátók is a lehető legbiztonságosabb útvonalon közlekedhessenek.

Használhatják azok is, akik részletes útitervet akarnak készíteni speciális igényű gyalogosoknak, például önállóan közlekedő kisgyereknek vagy iskolai csoportoknak. A korlátok nélkül élők számára ugyanakkor a PEDROUTE minden eddiginél részletesebb segítséget ad a gyalogos és közösségi közlekedés összekapcsolásában.

A PEDROUTE webes felületének kezelése figyelembeveszi a gyengénlátók számítógép kezeléssel kapcsolatos különleges igényeit. Mobil változata révén a vezetéknélküli adatkapcsolattal rendelkező okostelefonokon is rendelkezésre áll szinte minden funkciója.

A PEDROUTE rendszert az EASYWAY projekt keretében a Fővárosi Közterület Fenntartó Vállalat megbízásából a Topolisz Térinformatikai Stúdió fejlesztette ki a Top-Map Zrt által készített térkép felhasználásával.

Próbálja ki most, kattintson ide!

Osszd meg:
  • Iwiw
  • Facebook
  • Twitter